Äventyr på hästryggen

By Date: 2017/01/24 in Häst

Att hoppa upp i sadeln på en häst, är en känsla av att vara ett med naturen och så mycket frihet. Förutom att ta en ridtur, finns där mängder av olika äventyr man kan göra och uppleva från hästryggen. Det enda som kan sätta stopp är ens egna gränser och kanske till en viss del, ens erfarenheter. Om du är nybörjare och kanske aldrig har varit i kontakt med hästar tidigare kanske en kort ridtur kan vara ett lagom äventyr för dig.

häst bågskytt

Annorlunda aktiviteter

Är du däremot en mer van ryttare, finns där spännande och annorlunda aktiviteter som du måste testa på. Varför inte hoppa upp på hästryggen och rida ut i naturen för att jaga precis som en riktig cowboy? Om du skulle gå ut på jakt i Sverige är det förutom en jägarexamen även viktigt att du äger ett vapenskåp, då detta är ett krav från Polismyndigheten för att få förvara vapen hemma.

Man kan dock även ta hjälp av Udda äventyr som arrangerar olika jaktpaket, både runtomkring i Sverige men även i Afrika. Du bor i anslutning till jaktområdet och företaget erbjuder dig väldresserade hästar. Detta är viktigt för att ha läget under kontroll och för att känna trygghet när man är ute i naturen och rider, speciellt med vapen.

Dessutom finns det beridet bågskytte hos Unicornfarm. Detta är relativt nytt i Sverige och är ett äventyr som du definitivt bör testa på om du vill göra något annorlunda när du är ute på hästryggen. Det krävs att du har stort mod eftersom du ska kunna rida på hästen i full galopp samtidigt som du använder dig utav pilbågen. Dock går det självklart även bra att skritta fram, om farten är för mycket för dig i början.