Dags för tävling med din häst

By Date: 2020/09/28 in Häst, Ridning, Tips

Börjar det närma sig dagen för din första tävling med din häst? Vi förstår att det kan vara pirrigt då man aldrig har tävlat tidigare. Men någon gång ska ju vara den första och nu är den här. Försök att ta det lugnt och intala dig själv att allt kommer att gå bra.

Bra förberedelser inför tävlingen

Självklart så gäller det ju att du har övat och tränat för din tävling. Med alla de timmar som du lagt ner på detta så ska du gå in med ett gott självförtroende och genomföra tävlingen. Se till så du och din häst är väl förberedd och har allt som krävs för att lyckas med din tävling. Gå igenom din häst och den utrustning som ni ska använda under tävlingen. Kontrollera att allt är som det ska med både dig själv, utrustningen och din häst. Precis innan tävling så gäller det att vara fokuserad på det som ska göras.

Lita på dig själv och din häst

När väl tävlingen är i gång så kan du inte stanna och fixa något som kanske blev fel. Allt ska vara så bra förberett som det bara gå så det inte blir några missar under tävlingen. Lita på dig själv och din häst att ni kommer genomföra tävlingen så bra som ni bara kan. Om det leder till en pallplats eller inte kanske spelar mindre roll. Huvudsaken är att ni vet att ni kunde inte ha gjort det bättre. Efter genomförd tävling så ge din häst några goda morötter eller äpplen som tack för väl genomförd tävling.