Stallkatten

By Date: 2017/05/22 in Djur, Tips

Det finns många stall där det lever katter och dessa katter kan ses som en klassisk jägare där de lever, de ser till att det inte finns råttor och möss i stallet som förstör och äter av hästens foder. Det gäller dock att man tar hand om katten även om den har sitt liv ute i stallet. Se till så att den har det bra i sitt stall med tillgång till färskt vatten och även mat.

Det finns ingen speciell kattras som kallas för stallkatt eller bondkatt utan det är en katt som får den livsstilen och anpassar sig till att vara i stallet. Alla katter är av den karaktären att de vill jaga och har man en innekatt så får den inte samma utlopp för detta som en stallkatt och man behöver skaffa saker så innekatten får utlopp för sin instinkter. Hos Supercat hittar du saker både till din innekatt eller till stallkatten.

Skaffar man katt och planerar att ha dessa i stallet så kanske det bästa är att skaffa två så de får sällskap av varandra till en början. Likaväl som man sköter om en innekatt så behöver stallkatten vaccineras och ses över så den mår bra. Se framförallt till att katten kastreras då den kan springa fritt och även andra katter kan komma på besök i stallet då tiden är mogen så att säga. Hos föreningen Kattakuten så kan man hitta katter för omplacering som kan passa i ert stall.

Vänj även katten med mänsklig kontakt då det kan vara trevligt, se till så att de har sin plats i stallet med sovplats och liknande. Katten anpassar sig efter den temperatur som finns i stallet, självklart om det finns en uppvärmd sadelkammare så kan katten få bo där.